Annoin kesän kynnyksellä haastattelun Telma-Lehteen. Sattui myös sopivasti, että eilen olin myös luennoimassa aiheesta. Vaikka olen nyt jo kolmatta vuotta tehnyt vuokrajohtajaperiaatteella töitä niin edelleenkään en näe kovin montaa aktiivista vuokrajohtajaa markkinoilla. Telma-lehden juttu kuvaa mielestäni erittäin hyvin sen mitä vuokrajohtaminen on ja millaisia hyviä ja huonoja puolia siihen liittyy.

Linkedin täynnä vuokrajohtajia

Kirjoita Linkediniin tai Twitteriin sana vuokrajohtaja ja saat heti ison nipun toimijoita. Tuntuu siltä, että vuokrajohtaminen koetaan eräällä tavalla konsultoinnin helpommaksi myyntitavaksi, koska se on jotain uutta. On kuitenkin niin, että vuokrajohtaminen vaatii kovaa osaamista, asennetta ja tunnetilojen hallintaa. Sillä tulosta täytyy tulla ja jos ei tule niin lähtöpassit saat varmasti. Niin kuin aina sanon: opi poistumaan pyynnöstä, et käskystä.

Mitä vuokrajohtaminen voi tarjota?

Vuokrajohtaminen on siitä hyvä toimintamalli, että se saa henkilön liittymään ja kasvattamaan yrityksen kulttuuria, vaikka vuokrajohtaja ei pysyväksi osaksi kulttuuria jääkään. Vuokrajohtaja työskentelee toimistollasi ja on usein paljon motivoituneempi muutokseen kuin pysyvät työntekijät. Siksi erityisesti muutostilanteissa kannattaa vuokrajohtajia käyttää.

Eilen pidin puheen Kiasmassa vuokrajohtamisesta ja kerroin Unmondayn casen. Kuulijoille heräsi kysymyksiä ja keskustelu virisi. Hyvin nopeasti myös huomasin, että kysymykset ja keskustelu olivat melko oikeaan osuvia. Ihmiset ymmärtävät vuokrajohtajuutta ja sen ydinkysymyksiä yhä paremmin. Se ei ole vain tapa myydä vaan se on tapa tuoda tuloksellisuutta työntekoon ja saada asioita tapahtumaan kustannustehokkaasti.

Brandfors ja vuokrajohtaminen

Brandforsissa olemme nyt toista vuotta kehitelleet markkinointijohtaja-, markkinointipäällikkö- ja markkinointiosastopalvelua, joiden avulla useiden b2b yritysten markkinointia on kehitetty. Ala tuntuu olevan positiivisessa nosteessa, mutta se vaatii silti vielä paljon työtä. Arja Krankin kirjoitus onkin hyvä osoitus siitä mihin työelämä on muuttumassa. Emme etsi pysyviä työpaikkoja vaan mielekästä työtä. Vaikka sitten vuokralla.

 

P.S. Jos haluat lisätietoa aiheesta niin lataapa itsellesi vuokrajohtajaopas K2:n sivuilta.