Sitä sanotaan, että toivo köyhän elättää, pelko rikkaan tappaa. Miksi sitten epäonnistumista pelätään liike-elämässä kuin ruttoa. Ajattelin hälventää pelkojasi kertomalla miten kulotin pärekattoa tänään. Mokasin, paikkailin tilanteen aidosti pahoittelemalla ja mietin miten ottaa oppiksi tästä kaikesta. Sillä mokailun ohessa palvelin pahiten pettyneitä enemmän kuin arvaatkaan.

Tulipalo, jonka tiesin syttyvän

Kaikki alkoi siitä kun tapani mukaan innostuin markkinoimaan webinaariamme reippaasti ja täyteen tuli. Itse asiassa niin täyteen, että vaikka puolet olisi jäänyt tulematta niin silti rannalle olisi jäänyt vielä bussilastillinen porukkaa. Pieni yksityiskohta eli ilmoittautuneiden määrä oli jäänyt itselle 1000 henkeen, kun se piti olla n. 100. 100 osallistujan webinaariin kun mahtuu vain 100 eikä oikeastaan sen enempää. Se tuli tänään todistettua.

Vaahtosammutin käteen ja odottelemaan

Selvää oli, että pettyneitä tulisi. Otin reilusti asian käsittelyyn ja tiedotin osallistujia etukäteen asiasta. Teimme Live Streamin Youtubeenkin – ilman sen suurempaa  kokemusta asiasta – ja seurasimme tilannetta. No arvasit oikein. Pettyneitä oli kasapäin – minkä ymmärrän – ja pahoittelulle paikkansa. Onni onnettomuudessa oli, että kaikki saivat nauhoitteen vielä alkuiltapäivästä. Kysymys ei ole kuitenkaan siitä ärsyyntyykö joku aiheesta tai oliko kyseessä vakava juttu. Juu ei kaikkia tarvitse miellyttää, mutta jos markkinoi jotain niin olisi se kiva, että kaikki pääsevät paikalle eikö? Mutta oliko tämä epäonnistuminen sittenkään huono juttu?

Kehittelyn kipinät ja tulipalon odottelu

Päätimme Cuution Jarno Wuorisalon kanssa kehittää webinaarikonseptin, jonka avulla yritysten johto ja markkinointipäättäjät saisivat kehittää itseään. Totta kai mekin markkinoimme samalla itseämme, mutta työtä on tehty paljon, investoitu pikkusumma rahaakin ja manguttu kaikki kaverit esiintymään. Palautetta on tullut niin hyvää kuin huonoakin. Ilmoittauneita kerta kerralta enemmän ja positiivista palautetta nousujohteisesti. Uskon siis, että alkuperäinen ideamme tulee lentämään ja autamme veloituksetta montaa päättäjää joko oppimaan lisää tai tiedostamaan miten muuttaa toimintaansa. Mutta kysymys mitä pohdinkin tänään, että onko sittenkin vain tervettä hyväksyä helvetillinen sähläys, jos se tarkoittaa kehittyvää tuotetta? Pahoitella vilpittömästi, mutta tiedostaa se, että ilman isoa joukkoa ihmisiä ei synny mitään mielenkiintoista.

Vain rohkeus on tärkeää

Vaikka sama on tapahtunut useasti yrittäjän urani aikana olen edelleen sitä mieltä, että on parempi rohkeasti ryhtyä myymään ja markkinoimaan tuotteitaan. Lunastetaan lupaus myöhemmin ja jos epäonnistutaan niin sitten epäonnistutaan. Mikäli syntyy pahoittelun tarvetta niin pahoitellaan aidosti. Sillä on pienempi synti hakea kasvua ja rohkeasti luoda uutta kuin pelätä epäonnistumista varmistellen joka asiaa. Rakentaa suunnitelmia ja tarkistaa jokaista yksityiskohtaa.

Siksi jatkossakin etenemme webinaarien kanssa kehittäen niitä joka kerta. Nyt kehityskohtana oli ilmoittautuminen. Se on jatkossa rajattu osallistujamäärään. Eli ensi kerran kun rekisteröidyt markkinoinnin webinaariimme tiedät varanneesi paikan, joka kuuluu sinulle ja saat sen varmasti. Samoin äänenlaadusta huomauteltiin. No se on tekninen asia, jonka selvitän vielä, mutta mikki on ainakin testattu, paras minkä kaupasta sai ja toimii.

Olen siis edelleen aidosti pahoillani ihmisten pettymysten vuoksi. Tietenkin. Mutta ymmärrän myös sen, että jos alkaa pelkäämään ihmisten reaktioita niin on parempi jättää uuden kokeilu sikseen. Siksi on parempi kehittää ja tuotteistaa palveluunsa suorassa asiakaskontaktissa. Mistä sitä muuten tietää mikä toimii ja mikä ei? Haluankin korostaa, että pettymysten aiheuttaminen ei saa olla itsetarkoitus, mutta niiden hyväksyminen ilman tunteenpaloa on vain järkevää. Tee mitä teet, mutta älä sammuta tulipaloja, joita ei ole vielä syttynyt.

P.S. Käsittelimme webinaarissa mm. Turvata nimisen palokaluston myyntiin liittyvän yrityksen sekä monen muunkin tuotteistusta. Voit katsoa webinaarin nauhoitteen täältä.