Perustimme ystäväni Niko Naakan kanssa vuosi sitten projektin, jossa lähdimme rakentamaan hakukoneoptimointiin keksittynyttä työkalua. Projekti onnistui ja epäonnistui samalla kertaa. Tuotteesta tuli nopeasti toimiva ja näimme, että lisäarvoa itse hakukoneoptimointi ei tuottaisi vaan se mitä tuottaisimme syntyisi pienestä teknisestä yksityiskohdasta, jonka sivutuotteena kehitimme. Niinpä talutimme rakkaan lapsemme saunan taakse ja vapautimme turhat kilkkeet hänestä yhdellä töpselin nykäisyllä. Kill your darlings, niin kuin sanotaan. Sitten keskityimme vain kehittämään omaa menetelmäämme ja se kannatti. Nyt toiminta on jo käynnissä.

Yritykset jättävät digitaalisia leivänmuruja verkkoon

Yritykset rakentavat yhä digitaalisoituvampaa maailmaa, jossa heidän dynaamiset verkkosivunsa palvelevat asiakkaita ympäri vuorokauden. Henkilökohtaisesti ja nopeasti. Mitä dynaamisempi ja parempi palvelu, sitä enemmän sinne jää kilpailijalle digitaalisia leivänmuruja poimittavaksi. Keräämällä datapisteitä voidaan ymmärtää kilpailijan toimintalogiikkaa huomattavasti paremmin. Tällaisia ovat mm. myynti, varastosaldot, vapaat ajat, resursointi, toimitusvarmuus, asiakaspalaute ja varaukset. Seuraamalla niitä suhteessa aikaan ymmärretään hyvin nopeasti missä kilpailija on meitä parempi ja missä olemme heitä edellä. Miten asiat liittyvät toisiinsa ja mitä meidän tulee tehdä, jotta olemme kilpailussa edellä.

Sniffie tarjoaa kilpailijaseurantaa online-kauppiaille

Nyt verkkokaupan markkina-analytiikkaan keskittynyt market intelligence tool Sniffie on sitten valmis.  Etsimme siihen betatestaajia sekä luonnollisesti asiakkaita. Ilo todeta, että olemme jo saaneet useampia asiakkaita. Myyntiä on tehty 4 kuukautta ja se näkyy. Käyhän vilaisemassa uudet sivumme ja ole minuun yhteydessä mikäli haluat päästä kokeilemaan mitä kilpailijasi digitaalisista leivänmuruista voi ennustaa.

Mikä Sniffie on?

  1. Sniffie on verkkokaupan markkinaseurantaan keskittynyt palvelu
  2. Sniffie on Saas-palvelu, joka ei vaadi minkäänlaista ohjelmointiosaamista.
  3. Voit osoittaa hiirtä klikkaamalla mitä haluat seurata ja palvelu tunnistaa sen
  4. Sniffiessä on selkeät hinnat
  5. Tiedonhaku on täysin automatisoitu prosessi.

P.S. Blogasin tiedonhausta myös ASML:n blogiin. Voit lukea jutun tästä.