Markkinoinnin mittaaminen on yhtä helppoa kuin puntarille meno. Se on myös yhtä tuskallista. Tuloksen hyväksyminen ja muutosten tekeminen on yhtä vaikeaa kuin parin ylimääräisen joulukilon tiputtaminen. Seuraavassa kolme yleisintä syytä markkinoinnin mittaamattomuuteen ja  tavat välttää ne.

Syy 1. Et välitä mitata markkinointiasi

Tämä on valitettavasti kaikista yleisin syy. Syyn taustalla on usein usko, että markkinointia on mahdoton mitata tai sen mittaamisella ei ole mitään arvoa. No näin se ei ole ja mittaamisella on suuri arvo. Valitettavasti tämä asenne vie usein kohti heikompia tuloksia eikä auta kehittymään.

Syy 2. Et halua mitata markkinointiasi

Usein kun toiminta ei tunnu tuottavan tulosta niin on vain inhimillistä vältellä faktoja. Välttely helpottaa kun kipeitä asioita ei tarvitse käsitellä. Tämä on erityisen helposti havaittavissa organisaatioissa, joissa markkinointiosaaminen on vähäistä.

Syy 3. Et osaa mitata markkinointiasi.

Viimeinen, mutta vähäisin ongelmistasi on osaamattomuus. Jos asennetta löytyy niin apu on lähellä ja mittaaminen on helppoa ja hauskaa sekä opettaa koko organisaatiota kehittymään. Tämän päivän tekniikka tarjoaa mitä ihmeellisimpiä tapoja mitata markkinoinnin tuottoa.

Siispä, kolme asiaa mitkä sinun tulee muistaa:

1. Jos et välitä mitata muuta asenteesi!
2. Jos et halua mitata niin ole rohkea ja muista: virheistä voi oppia paljon.
3. Lopuksi: mikäli et osaa mitata tarjoa lounas ja kerron miten pääset alkuun.

Tee mitä teet. Tee se jo tänään!