Vuosi oli 2003, kun asiakkaani Stora Enson yhteyshenkilöt pyysivät meitä tekemään opiskelijakampanjan, joka saisi puhetta aikaan. Kysäisin varuilta, että ollaanko asiasta nyt ihan varmoja? Varmoja oltiin. Palasin toimistolle ja teimme työtä käskettyä. Päätimme nostaa kissan pöydälle. Metsäteollisuudesta liikkui yleisesti käsite, että alan yrityksiin pääsi töihin vain, jos siellä oli töissä sukulaisia. Nii-in, veri on vettä sakeampaa.

 
 

Nyt taitaa tulla potkut?

Osuttiinhan me oikeaan. Ei mennyt kun muutama tunti ensimmäisen mainoksen ilmestyttyä niin puhelimeni soi. Helsingin Kauppakorkeakoulun Kylterin takakannessa ollut mainos oli saanut myrskyn aikaan vesilasissa. Asiakkaani soitti ja selosti voimakkaasti argumentoiden, että saisin potkut ellei kampanjaa peruttaisi heti. Koitin pyörtää hänet ostamaan Hesarin etusivun ja tukun muita aviiseja käyttöömme, mutta nopeasti siirryin vastuullisen työnantajan rooliin. Peruin kampanjan ja omat potkuni. Vituttaa vieläkin, että ei ostettu sitä etusivua. Kunnes tänään luin Laura Kulmalasta.

 

Laura Kulmalan etusivu on kaikkien naisten

Jostain syystä en yhtään ihmetellyt tänään, kun Laura Kulmala sai oman etusivunsa. Lauran esimerkki on erittäin ikävä osoitus suomalaisen työmarkkinan asenteellisuudesta. Siitä miten me tulkitsemme todellisuutta omien ennakkoasenteidemme mukaan. Siitä miten pöyhkeä asenne ohjaa liialliseen itsevarmuuteen, joka tietää Narkissoksen loppua. Suomalaisilla yrityksillä ei ole tänä päivänä varaa ylenkatsoa naisia. Usein parempia kuin miehet. Naiset ovat osaavia, kykeneviä ja pystyviä. Tytöttely on vain epävarmuutta ja pelkoa. Hävettää.

Oheinen mainos on se ainoa kappale, joka julkaistiin. Löysin sen verkosta tänään ja muistuttakoon se meitä tästä hölmöilystä. Vaikka aikanaan varmasti rekrytointipolitiikka on ollut jopa perusteltua kylien kansoittamisessa niin se ei ole tätä päivää. Toivottavasti tulevina vuosina niin sukulaisuuteen kuin sukupuoleen vetoavat rekrytointivitsit eivät aukea enää kenellekään. Se kertoisi kehityksestä, jolla kestävyysvaje poistetaan.

 

Tsemppiä Laura Kulmala! Sinä ansaitset parempaa!

‪#‎vaikkaolennainen‬