Isoveli valvoo, sota on rauhaa ja tietämättömyys on voimaa. Tässä tapauksessa valtaa, kilpailijoillesi. Digitalisaatio sotketaan turhan usein sosiaalinen mediaan. Sosiaalinen media on yksi osa isoa kuvaa, jossa maailma muuttuu. Digitalisaatio on sitten jotain ihan muuta. Olen kirjoittanut digitalisaatiosta aiemmin ja nyt seuraavassa jätän aiheen fiksummille ja jaan pari ajatusta sosiaalisesta mediasta b2b markkinoinnin välineenä. Haastan miettimään vakavasti, että toimiiko b2b markkinointi sosiaalisessa mediassa sittenkin?

Mitä on b2b markkinointi sosiaalisessa mediassa?

B2B markkinointi sosiaalisessa mediassa ei ole:

  1. Työntävää itsekehua
  2. Turhanpäiväisten päivitysten tuputtamista
  3. Sisäsiittoisen huumorin ulottamista asiakkaan arkeen
  4. Halpa tapa mainostaa itseään
  5. Sihteerin nakki päivitellä FB:tä

 

Se mitä b2b markkinointi sosiaalisessa mediassa on:

  1. Asiakkaan aitoihin haasteisiin ratkaisuiden tarjoamista
  2. Pitkäjänteistä, rehellistä työtä
  3. Henkilökohtaista kommunikaatiota, jossa automatisaatio tukee vain osia, joita asiakas haluaa
  4. Asiakashyötyjen lupaamista ja lunastamista
  5. Läsnäoloa hyvinä ja huonoina aikoina

 

Miten hyvin se some toimii?

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että sosiaalisen median rooli b2b markkinoinnissa on pitkäaikaista asiakkaiden kouluttamista ja ymmärryksen lisäämistä. Kun tarve sitten syttyy niin kyllä tänä päivänä osataan jo ottaa yhteyttä. Tällä viikolla olen esimerkiksi vastaillut noin kymmeneen chat-tiedusteluun verkkosivuiltani. Suuri osa sisään tulleista ja tiedustelleista on tullut sosiaalisesta mediasta tutustumaan webinaarimme, jonka pidämme Cuution Jarno Wuorisalon kanssa. Ilmoittautuneita on tullut kymmeniä ja eri taustoista. Niin pienistä ja suurista yrityksistä, jory-tasosta markkinoinnin ammattilaisiin. Kaikille yhteistä on, että he uskovat digitaalisen kivijalan paaluttamiseen Googlen etusivulle.

Miten sitä sosiaalista mediaa tulisi mitata?

Kansainvälisen tutkimuksen mukaan (kuva yllä) vain aniharva johtaja osasi mitata ja käytti KPI mittareita myynnin ja sosiaalisessa mediassa tehtävän markkinoinnin välillä (n. 20 prosenttia osasi). Kysyn nyt ihan vain typeryyttäni, että kuinka moni suomalainen johtaja osaa hyödyntää tehokkaasti kustannuspaikkalaskennan dimensioita? Entä miten on laita myynnin prospektoinnin johtamisessa? Kuinka paljon dataa louhitaan ennen ensimmäistä kylmää soittoa? Saatikka miten on laita myynnin markkinatutkimuksen ja prospektoinnin kehittämisessä?

Uskon ja tiedän, että ne jotka aidosti ymmärtävät, että b2b markkinointi sosiaalisessa mediassa toimii vaivautuvat laittamaan mittarit kuntoon. Kai sitä mittaa laudankin, ennen kuin sen katkaisee. Sillä mittaaminen on helppoa, kun tietää mitä haluaa mitata. Sosiaalinen media sekä sähköpostimarkkinointi ovat asioita, jotka toimivat (niin toimii markkinointi muutenkin) ja niiden toimimattomuus on vain tekijöistä kiinni. Ensi kerralla kun istut alas ja mietit somea, niin muista tämä. Somessa roikkuminen ei saa yhtään yritystä kasvuun, mutta somessa pitää olla läsnä. Sillä hyvällä ja asiakkaan kaipaamalla tavalla.

 

TILAA ILMAINEN LÖYDETTÄVYYS JA VERKKOSIVUANALYYSI JA LAITA LIIDIPUTKI LAULAMAAN (ARVO 540€)

Nimi

Yritys

Sähköposti

Puhelinnumero


Yrityksesi verkkosivusto (http://www.yritys.fi)